Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΛΑΜΙ - Μυλοποταμος


Εγω βρηκα παλια καρφια,και βασισμενος σε αυτα,ανοιξα 3 διαδρομες στον αριστερο ευκολο τοιχο με το διεδρο,στο βαθος του φαραγγιου(2 με καρυδια-V και 1 με πλακετες-IV).Αριστεροτερα υπαρχει και αλλη διαδρομη(V-)με μια πλακετα και ρελε στα 17m.Στα απεναντι βραχια,υπαρχoυν δυο δυσκολες διαδρομες, (αρνητικο διεδρο-σχισμη).Δυο ακομα διαδρομες βρισκονται διπλα στην παραλια στον κοκκινο τοιχο με τις τρυπες(σπορ ασφαλιση), καθως και αλλες δυο στην αλλη μερια της παραλιας,σε μαυρες σχισμες(παραδοσιακη ασφαλιση-η αριστερη ανοιχτηκε απο τον Μανωλη Φουντουλακη-).Αναρριχηση ολη την μερα.

Η προσβαση γινεται απο το χωριο Μυλοποταμος-Παναγια Ορφανη.Περναμε απο το μικρο μοναστηρι, και συνεχιζουμε μεχρι το τελος του δρομου (300μετρα)και παρκαρουμε.Απο εκει περπαταμε δεξια σε μονοπατι που κατεβαινει προς τα κατω αριστερα,μεχρι που βρισκουμε στενο περασμα διπλα σε βραχια που μας κατεβαζει στην παραλια.Το μονοπατι αυτο θελει ιδιαιτερη προσοχη.

2 σχόλια:

  1. τόσα χρόνια πάω για μπάνιο στο καλάμι, και δεν είχα προσέξει ότι υπήρχαν ασφαλισμένες διαδρομές στα βράχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα. Ειμαι φοιτητής αρχιτεκτονικής και κάνω μια εργασία για την παραλία Καλάμι. Καθώς δεν είναι και η πιο γνωστή παραλία των κυθήρων δεν μπορώ να βρω αρκετό φωτογραφικό υλικό. Αν εσείς που γνωρίζετε και επισκέπτεστε το μέρος συχνά έχετε κάποιες φωτογραφίες που θα μπορούσατε να μου προωθήσετε θα ήταν πολύ βοηθητικό. Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή